top of page
DSC05185.jpg

Over Mij

When saying yes to life Both shadow and light My suffering is done and I come alive - Fia

De grootste uitdaging van het leven lees ik in de bovenstaande tekst. JA zeggen tegen het leven in al zijn volledigheid. Aanwezig zijn in zowel lichte als donkere momenten. Wanneer ik dit beheers voel ik dat echt leef. 

Geboren in het prachtige Tsjechië vertrok ik op mijn 6e met mijn moeder naar Nederland. De Bipolaire stoornis van mijn moeder en vele traumatische gebeurtenissen uit mijn kindertijd zouden mijn leven op latere leeftijd negatief beïnvloeden. 

 

Tijdens mijn carrière bij de Koninklijke Marine kwam ik mijn liefde tegen en werd ik zwanger van onze eerste zoon. In deze periode kwamen de onverwerkte trauma’s in rap tempo naar boven in de vorm van PTSS. Dit bracht heftige emoties met zich mee die ik op allerlei manieren tevergeefs probeerde te onderdrukken en verdoven. Totdat ik op een moment mijn dieptepunt had bereikt.

 

Via via kwam ik in aanraking met Ayahuasca. Tijdens de ceremonie werd ik gepeld als een ui totdat ik uitkwam bij mijn kern en

onvoorwaardelijke liefde. Dit was pas het begin van een intens jarenlang traject van traumaverwerking en bewustwording, waarin ik steeds een beetje meer thuis kwam bij mijzelf.

Diep gefascineerd door de magie van deze planten en het zelfhelende vermogen van ons lichaam ben ik mij hier op uitnodiging in gaan ontwikkelen en verdiepen. Tijdens de opleidingen van Adem en Stem ontdekte ik de kracht van de verbonden adem die onmisbaar is geworden in mijn leven. Door mij op verschillende manieren te blijven ontwikkelen creëer ik een steeds groter draagvlak. 

De kracht van ademwerk en plant leraren zijn te waardevol om voor mezelf te houden. Ik vind het prachtig om deze kennis te delen met een ieder die ervoor openstaat en bereid is om zichzelf te ontmoeten. 

Je bent zo welkom! 

bottom of page