top of page

Veelgestelde vragen

Wanneer weet ik of ik klaar ben voor een plant ceremonie? 

De plant 'roept' wanneer het jouw tijd is zeggen ze weleens. Dit kan een subtiele terugkerende gedachte zijn of een hele duidelijke ja! Soms is het nieuwsgierigheid. Alleen jij mag en kan beslissen of je klaar bent voor een plantceremonie. Vertrouw op jouw intuïtie. 

Ik overweeg een plant ceremonie, maar vind het erg spannend. Wat nu? 

Ayahuasca nodigt uit om controle los te laten en in overgave te gaan. Dat is spannend! Het is belangrijk om goed naar jouw gevoel te luisteren. Wat heeft jou bij mij gebracht? De beste manier om laagdrempelig kennis te maken met mij is door een ademsessie bij te wonen. 

Wat kan ik ervaren tijdens de ceremonie? 

De plant brengt jou in een droomtoestand en kan op verschillende manieren communiceren. Je kunt beelden ontvangen, emoties doorvoelen en lichamelijke sensaties ervaren. Je kunt in contact komen met de spirit van de plant. Voor velen een moederlijke energie die een confronterende spiegel voor kan houden. Door het onbewuste bewust te maken ontstaat inzicht in belemmerende patronen en kan transformatie plaatsvinden. Je kunt onderdrukte herinneringen/emoties herbeleven en integreren. Tijdens de ceremonie mag je letterlijk en figuurlijk loslaten wat jou niet meer dient, zodat ruimte ontstaat voor liefde, vergeving, dankbaarheid en verbinding. 

Kan ik in een bad trip belanden of blijven hangen in Ayahuasca?

Een bad trip bestaat eigenlijk niet. De plant kan behoorlijk confronterend en uitdagend zijn. Het is belangrijk om daar bewust van te zijn. Je komt voor diepgaand energetisch werk en dat is niet altijd fijn. Wat je tijdens de ceremonie tegenkomt is niet te voorspellen. Je wordt ondersteund waar nodig door ervaringsdeskundigen. Je kunt niet blijven 'hangen', omdat de plant na een aantal uur wordt afgebroken door je lichaam. 

Groep of privé ceremonie? 

Reizen in een groep kan erg waardevol zijn voor jouw proces. De verbinding, inzichten deelrondes en lagere kosten zijn een voordeel t.o.v. een privé ceremonie. Een groepsceremonie is altijd inclusief overnachting. Een privé ceremonie is een dag ceremonie en kan in overleg op locatie worden verzorgd. Een voordeel is dat je in jouw vertrouwde omgeving bent. 

Wat houdt een driedaagse deep dive ceremonie in?

De driedaagse groepsceremonie bestaat uit 2 overnachtingen, 2 plant ceremonies en 1 verbonden ademsessie. Een driedaagse is zeer geschikt voor een ieder die een diep proces aan wil gaan met zichzelf. Doordat je langer in een 'bubbel' zit met elkaar ontstaat nog meer inzicht en verbinding. De driedaagse wordt verzorgd in een ruim chalet met tuin. 

Hoelang duurt een ceremonie?

De ceremonie bestaat uit 2 drinkrondes en duurt 7 uur. Een groepsceremonie start in de middag tot de volgende ochtend. Een privé ceremonie start in de ochtend. De exacte aankomst en vertrek tijden variëren per ceremonie en ontvang je na aanmelding. 

Waar slaap ik tijdens een groepsceremonie?

Tijdens een groepsceremonie slaap je met de andere deelnemers in de ceremonie ruimte. 

Wat moet ik meenemen? 

Deken, kussen, wit beddengoed, witte comfortabele kleding voor tijdens de ceremonie. waterfles, extra (warme) kleding, toiletspullen, handdoek.

bottom of page